Elbistan'da, gece saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde hızını artıran fırtına ve sağanak yağış, olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Fırtına nedeniyle ağaç dalları kırıldı, bazı işyerlerinin önündeki eşyalar da yollara savruldu.
Fırtınanın en büyük hasara yol açtığı yer ise ilçeye bağlı kırsal Hasankendi Mahallesi oldu. Mahalledeki caminin minaresi, 6 Şubat'taki asrın felaketinde yıkıldı. Caminin minaresiz kalmasına gönlü razı olmayan mahalle halkı, omuz omuza verdi. Hayırseverlerin ve mahalle halkının destekleri ile fiberglas malzemeden minare yapımına başlandı. Yaklaşık 350 bin liraya mal olan minare, geçtiğimiz günlerde tamamlandı.
Mahalle halkının, karınca kararınca destek olarak yaptırdığı minare, fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Minarenin yıkılması, mahallede büyük üzüntüye neden oldu.
Belediye ekipleri, tıkanan rögarları açarak suyu tahliye etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de su basan yerlerdeki vatandaşlara yardım etmek için çalışma başlattı.