Mesajında, ‘Türkiye Yüzyılı’ vurgusu yapan Özgül, “’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle ilan edilen Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmasının gurur, mutluluk ve coşkusunu hep beraber yaşıyoruz” dedi.
AK Parti Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Cuma Özgül, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Tarihimizin şanlı sayfalarına altın harflerle yazılmış Kurtuluş Savaşı’nda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde millet olarak verdiğimiz mücadelenin kazanılmasıyla ilan edilen Cumhuriyet, bizlere ecdadımızın en büyük emanetlerinden birisidir. 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetle birlikte Türk milletinin bundan sonra hiç kimsenin tutsağı olmayacağı, ilelebet tam bağımsız yaşamaktan başka seçenek tanımayacağı somutlaşmış ve tüm dünyaya ilan edilmiştir. Türk milletinin kanı, canı ve büyük fedakarlıklarıyla kurulan Cumhuriyet'imizi tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak, hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla daha da güçlendirerek güzel ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin de ötesine 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu ile taşımaya kararlıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu vatanı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Elbistanlı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”