Konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, ‘6 Şubat’ta meydana gelen Elbistan depreminde Öz Yıldız Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketimize ait okul binamız Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü personelleri tarafından incelenerek 9 Mayıs 2023 tarihinde orta hasar aldığı düzenlenen rapor ile tarafımıza bildirilmiştir’ diyen kurucu müdür Nurullah Çelebi Köker, güçlendirme ve onarım için gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde başladıklarını ifade ederek;
“Güçlendirme ve onarım çalışmaları halen yürürlükte olan 2018 yılı Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği doğrultusunda zemin etüt, karot, performans analizini ve güçlendirme projemizi Elbistan Belediyesine teslim ettik. Belediyemiz tarafından yapılan inceleme ve kontroller sonrasında 20.08.2023 tarihinde güçlendirme inşaat izni (ruhsatı) tarafımıza verildi. Alanında uzman ekipler ile anlaşma yaptık. Hazırlanan plan dahilinde inşaat çalışmamız başladı. Son teknoloji kullanarak binamızın fiziki çalışmalarını 01/09/2023 tarihinde tamamladık. Ancak birtakım resmi prosedürlerin tamamlanması gerekmekte idi. Yapı denetim ve belediye ekiplerince yapılan çalışmalar sürekli kontrol edilerek Elbistan Belediyemiz hazırlanan bina kullanım izni (oturum ruhsatı) düzenlenerek tarafımıza verildi. Özel Yıldız bölgemizde ilk güçlendirme sonrası yapı kullanım iznini almıştır.
Ruhsatın verilme aşamasında başta Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Gürbüz Bey başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına, bizlere inşaat süresince her türlü desteği veren Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fatih Çetin şahsında tüm milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve fen liselerimizin kayıtları devam etmektedir. Binamız bölgemizin depreme dayanıklılık yönünden en sağlam binalarından biri olmuştur” şeklinde konuştu.