Elbistan Milli Eğitim Müdürü Çetin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100.yılı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı ile okullardaki büstlerde kapsamlı bir yenileme çalışması yaptıklarını söyledi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtının, orijinal halini koruyarak hem kaide hem de büst kısmında boyandığını belirten Çetin, “Büyük özen ve dikkat göstererek baştan aşağı yenilediğimiz Atatürk anıtını, ilk günkü haline ve Cumhuriyetimizin 100.yılına yakışır hale getirdik” dedi.
Çetin, “Cumhuriyetimizin 100.yılına, Türkiye yüzyılına büyük heyecan ve gururla hazırlanıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e verdiğimiz önemi ve değerin bir göstergesi olarak 10 okulumuza yeni büst yapımını tamamladık. Ayrıca, eksikleri olan 25 büstü de yeniledik” şeklinde konuştu.