Büyükşehir Belediyesi 66 milyon liralık arsaları satışa çıkardı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat Mahalleleri’ndeki 2 ayrı arsayı toplam 66 milyon lira muhammen bedelden satışa çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi’nin, satış ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre; satışa çıkarılan ilk arsa 12 bin 480 m² alana sahip ve konut dışı kentsel çalışma alanı niteliğinde. Söz konusu arsa için 56 bin 190 lira muhammen bedel belirlendi. Arsanın geçici teminatı ise 1 milyon 684 bin lira olacak.

İkinci arsa ise Onikişubat Mahallesi’nde yer alıyor. 3 bin 322 m² büyüklüğündeki taşınmaz, imar planında akaryakıt ve servis istasyonu olarak kayıtlı. Bu arsanın muhammen bedeli ise, 9 milyon 966 bin lira olarak belirlendi.

İhaleler, 31 Ekim’de kapalı teklif usulü ile yapılacak.  İhale ile satılacak taşınmazların bedeli, yüzde 25'i peşin, geriye kalanı 5 eşit ay taksit ile ödenebilecek. İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olacak. İhale ile ilgili şartnamede belirtilen tüm masraflar, ihalesi üzerinde kalan alıcıya ait olacak