İğde Anadolu Lisesi, Erasmus+ projesiyle birinci oldu

İğde Anadolu Lisesi Erasmus+ KA210 proje tipinde Hırvatistan’da 1. seçilerek 60 bin Euro ile hibelendirildi.

Büyütmek için resme tıklayın

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+  Proje Koordinatörü olan Suat Türkmen tarafından İğde Anadolu Lisesi’nde yürütülen projenin, yabancı dil eğitimi alanında düşük farkındalığa sahip öğrenci ve personellerin yabancı dil seviyelerini ilerletmesi ve Elbistan’da bulunan öğrenci ve öğretmenlerin dil farkındalıklarını artırarak bölgemizin eğitim seviyesine katkıda bulunması bekleniyor. Avrupa Birliği kapsamında gerçekleştirilen proje tiplerinde başarılara imza atan İğde Anadolu Lisesi, bu projesiyle Hırvatistan’da birinci seçildi. Türkiye, Portekiz, Hırvatistan ve Romanya'nın yer aldığı proje Avrupa Birliği tarafından 60 bin € hibe kazandı. Proje kapsamında 16 öğretmeninin yurtdışında eğitimler alarak yabancı dil farkındalıklarını yükseltmeleri ve yeni eğitim-öğretim tekniklerini geliştirmesi hedefleniyor.

İlk hareketlilik olan Hırvatistan’a okul personellerinden Okul Müdürü Yılmaz Yener, İngilizce Öğretmeni Suat Türkmen, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Halil İbrahim Gider ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sabri Sezer katılacak.

Bu noktada Okul Müdürü Yılmaz Yener, “Bölgemizde yabancı dil farkındalığının arttıracak projelere çok önem veriyoruz. Öncelikle okulumuzda yabancı dil farkındalığını artırıp bu kapsamda projemizin etkisini yaygınlaştırmak için çeşitli okullara seminer vereceğiz. İlk Erasmus gezimiz Hırvatistan'a olacak 8 Ekim’de başlayacak programımız 5 gün sürecek. Diğer hareketliliğimiz de önümüzdeki aylarda sırasıyla Portekiz Romanya’ya olacak.

Bölgemiz ve okulumuzun ihtiyaçları doğrultusunda yeni ulusal ve uluslararası projelere katılmayı amaçladıklarını belirterek başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Çetin olmak üzere tüm paydaşlarımıza ve okul personellerimize katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum”

05 Eki 2023 - 16:56 Kahramanmaraş/ Elbistan- Güncel