Dağdan kopan apartman büyüklüğündeki kaya parçası endişelendiriyor

Nurhak'ta, 6 Şubat depreminde dağdan bölünerek metrelerce uzağa fırlayıp asılı kalan apartman büyüklüğündeki dev kaya parçası, vatandaşları tedirgin ediyor.

Büyütmek için resme tıklayın

Vatandaşlar, yerleşim alanlarına hakim bir noktada yumuşak zemin üzerinde duran tonlarca ağırlıktaki kayanın, ahırlar ve yapılar için tehlike doğurduğuna dikkat çekiyor.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin izleri halen görülmeye devam ediyor. Nurhak’ın Tatlar Mahallesi’nde depremin etkisiyle dağdan kopan devasa kaya parçası bunun en iyi örneklerinden biri oldu. Mahalleyi çevreleyen dağ yamacında yumuşak zemin üzerinde asılı kalan dev kaya parçası, devam eden artçı sarsıntılarla birlikte kayma riskini barındırıyor.

Bölgede çobanlık yapan Mehmet Yalınız, kaya parçasının apartman büyüklüğünde olduğunu belirterek, “Bu taş depremde şu yukarı kayalıklardan kopmuş buraya kadar gelmiş. Neredeyse benim boyumun 10 katı büyüklükte boya sahip. Tahminen bir apartman büyüklüğünde var. Taş yumuşak zemin üzerinde kalmış. Sesimle bile yürüyebilir. Depremde bizim köyde can kaybı olmadı. Ama bu taş olduğu yerden bir kayarsa depremin yapamadığını yapabilir. Hemen aşağıda ahırlar var. Parçalanırsa da mahalleye kadar ulaşabilir” ifadelerini kullandı.

28 Ağu 2023 - 16:51 Kahramanmaraş/ Nurhak- Güncel