Elbistan’da 5 yıldızlı otel projesine devlet teşviki

Elbistan’da, yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek 5 yıldızlı otel projesine, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca teşvik belgesi verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının haziran ayına ilişkin yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Haziranda 1249 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 69 milyar 821 milyon 111 bin 863 lira olarak hesaplandı. Yatırımların gerçekleştirilmesiyle 32 bin 98 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Öte yandan sabit yatırım tutarı 843 milyon 167 bin 35 lira olan ve 1026 istihdam öngörülen 27 yatırım teşvik belgesi iptal edildi. Bu dönemde 243 yatırım teşvik belgesine tamamlama vizesi verilirken bu projelerin sabit yatırım tutarı 9 milyar 867 milyon 135 bin 983 lira, istihdam edilenlerin sayısı 12 bin 605 oldu.

Bakanlığın açıkladığı listede, Elbistan’da bir otel zincirinin konaklama alanında yapacağı 5 yıldızlı otel yatırımı da yer aldı. 118 odalı ve 238 yatak kapasiteli otelin yatırım maliyeti ise 96 milyon 500 bin lira olarak açıklandı. Projede 20 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

Bakanlığın açıkladığı listede; son dönemdeki balıkçılık yatırımları ile ön plana çıkan Ekinözü ilçesindeki proje de yer aldı. Kandil Barajı’nda ağ kafeste alabalık üretimini amaçlayan 10 milyon liralık yatırım da devlet teşviki aldı. Projeyle yıllık 500 ton alabalık üretilmesi hedefleniyor.

 

21 Ağu 2023 - 17:07 Kahramanmaraş/ Elbistan- Güncel