Depremzede genç, Özel Yaşam Hastanesi’nde sağlığına kavuştu

Elbistan’da, enkaz altında kalarak kolunda tam felçlik oluşan 21 yaşındaki depremzede genç, Özel Elbistan Yaşam Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da yaşayan Yunus Teke (21), 6 Şubat’taki asrın felaketinde ailesi ile birlikte yıkılan evlerinin enkazı altında kaldı. Aile fertlerinden bazılarını kaybeden Teke, enkazdan saatler sonra yaralı olarak kurtulmayı başardı. Teke’nin enkaz altında kalan kolunda ezilmeye bağlı olarak tam felçlik durumu oluştu. Kolu ve eli tamamen hareket kabiliyetini yitiren ve parmakları da büzüşük olarak kalan Teke, İstanbul’a gitti. Teke, burada tedavisinin yapılması için hastaneye başvurdu. Tedavisine başlanan Yunus Teke’nin, tekrar memleketine dönmesi gerekti. Teke’nin tedavisine Özel Elbistan Yaşam Hastanesi’nin fizik tedavi bölümünde başlandı. Uzman Doktor Bülent Çolakoğlu, fizyoterapist Murat Karahanlı ve ekibi, talihsiz genci eski sağlığına kavuşturmak için özel bir tedavi programı belirledi. Teke için rutin fizik tedavi yöntemlerine ek olarak özel egzersiz programı uygulandı. Ekibin özel çabası ile 60 seanslık tedavi sürecinin ardından hastaneye ilk geldiğinde tam felç olan kolu tam hareket kabiliyetini kazandı.

Kolunu, elini ve parmaklarını eskisi gibi kullanmaya başlayan hastanın tedavi sürecine ilişkin bilgi veren Uzman Doktor Bülent Çolakoğlu, “Hastamız depremde enkaz altında kalıyor. Kurtarıldıktan sonra İstanbul’a kadar gidiyor. Sağ omzunda; omuzun tüm gücünü, hissini ve reflekslerini sağlayan siniri ezilmeye bağlı olarak işlevini tamamen yitirdi. Kolunu hiç hareket ettirememesine neden olan bu durum halk arasında felç-inme olarak adlandırılıyor. İstanbul’da hastanede 15 seanslık bir fizik tedavisi sonrasında omuz hareketlerinde başlama oluyor. Elbistan’a tekrar dönmeleri gerektiği için tedavisinin yapılıp yapılamayacağı ile ilgili hastanemizle irtibata geçtiler. Biz de Özel Elbistan Yaşam Hastanesi olarak tedaviyi yapabileceğimizi belirttik. Hastamız bize başvurduğunda kol ve el hareketleri tam anlamıyla felç durumdaydı. Sıfır hareket vardı. Rutin fizik tedavi yöntemlerine ek olarak özel seanslar yardımıyla hastamızın durumunda ilerleme kaydettik. Toplam 60 seanslık bir tedavi sonrasında parmak ve kol hareketleri çok iyi durumda” dedi.

Bu tür tedavilerin özen ve çaba gerektirdiğine vurgu yapan Çolakoğlu, “Bu tür tedaviler özen gerektirir. Her zaman ya da sıklıkla karşılaşılan durumlar değildir. Burada tek tek her siniri ayrı ayrı uyarmak için çok büyük çaba gösterdik. Rutini herkes yapabilir ama özel emek isteyen durumlarda da biz üstümüze düşeni en iyi şekilde yapıp hastamızı sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tam felçten tam harekete yakın bir duruma gelmesi bizler için çok sevindirici. Kola giden sinir bası altında kalmasına bağlı hasar oluşmuştu. Sinir, çok yavaş kendisini tamir eder. Aylar hatta yılı bulabilir. Tam hasar olduğunda ise tedavi şansı çok zordur” ifadelerini kullandı.

Tedavi sürecinin ardından eski sağlığına kavuşan Yunus Teke ise, çok zor bir dönemi geride bırakmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kolunu, elini ve parmaklarını eskisi gibi kullandığını vurgulayan Teke, “Tedavi sürecim boyunca doktorlar ve ekibi benimle yakından ilgilendi. Bana her zaman umut aşıladılar. Eski sağlığıma kavuşmam için gerçekten büyük emek verdiler. Onların desteği sayesinde şimdi yaşamıma kaldığım yerden devam edebileceğim. Bülent hocama, Murat hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.