Bakan Kirişçi: “Sizlerin emanetine halel getirmeyeceğiz”
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 5 yıl boyunca Elbistan’a ve Kahramanmaraş’a hizmet etmeyi en önemli görev bileceklerini vurgulayarak, “Sizlerin emanetine halel getirmeyeceğiz” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi, seçim sonrasında Elbistan’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nde partili kalabalığa hitap eden Kirişçi, 14 Mayıs seçimlerinin sipariş üzerine kurulan partilerle milletin bizatihi kendisi tarafından kurulan partiler arasında geçtiğini söyledi.
Bakan Kirişçi, şöyle konuştu:
“Türkiye’de 2 tür siyasi parti var. Bunların bir grubu ki; AK Parti bu manada en köklü bir parti haline geldi. Milletin bizatihi kendisinin kurduğu partidir. İkinci grup siyasi partiler ise sipariş üzerine kurulanlardır. İşte 14 Mayıs’ta bunun bir mücadelesi verildi. Milletten yana olanlar, milletin sesine kulak verenler Cumhur İttifakı ile kendilerini ifade ettiler ve AK Parti önderliğinde MHP, BBP, Yeniden Refah Partisi ve paydaşlarımızla birlikte olduk.”
Depremzedelerin kaldıkları otelden çıkarılmaları üzerinden CHP’li belediyelere yüklenen Kirişçi, “Onların büyükşehir belediye başkanları Bay Bay Kemal’in depremzedelere bedava evle ilgili açıklamaları vardı. Bunlar akşam bir türlü sabah bir türlü yalan söylüyorlar. Bize bedava ev vereceklerdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak otelde kalan ve sayıları 70-80’i geçmeyen vatandaşlarımıza, depremzedeleri bize oy vermediniz diye terk etmelerini istediler. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız burada. Bizim AK Parti’nin büyükşehir belediye başkanı, diğeri de Bay Bay Kemal’in Tekirdağ belediye başkanı. Bizim aramızdaki farkımız bu” ifadelerini kullandı.
Hatay’ın Defne ilçesinde açılışı yapılan hastanenin su probleminin Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülemediğini dile getiren Bakan Kirişçi, “Antakya’nın Defne ilçesinde Cumhurbaşkanımıza verilen oy belli. Cumhurbaşkanımız yüzde 10’un altında bir oy aldı. Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş mitingi için Hatay’a gidecek oradan Kahramanmaraş’a gelecekti. Defne’de bir acil durum hastanesinin açılışı vardı. 55 günde yapıldı. Gece saatlerinde Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca beni aradı ve hastanenin suyu olmadığını söyledi. Ben de Hatay Kanalizasyon ve Su İşleri İdaresi var dedi. Burada hiçbirinin böyle bir hizmeti yok; kendileri de ortada yok dedi. Hemen Devlet Su İşleri’nin ilgili birimlerine talimat verdim. Cumhurbaşkanımızın programını biz 1 gün öteledik. 24 saat geçmedi ve biz hastanenin suyunu, deposunu tamamladık. İşte Bay Bay Kemal’in partisi ile bizim AK Partimizin arasındaki fark bu” şeklinde konuştu.
AK Parti siyasetinin temelinde hizmet ve eser siyaseti olduğunun altını çizen Kirişçi, şöyle devam etti:
“Biz, yaratılanı yaradan ötürü severiz. Bize verdikleri oyun sayısı önemli değil. Biz, 85 milyona hizmet için aşkla ve şevkle çalışırız. Bizim siyasetimizin temelinde hizmet ve eser siyaseti vardır. Bizim başka bir işimiz yok. Adını, ismini, coğrafyasını bilmediğimiz ülkelere yardım etmede dünyada birinci sıradayız. Yeter ki siz düzgün durun kötü belasını bulur.”
Konuşmasının devamında ‘Bunların bir araya gelmediği parti kalmadı’ diyerek eleştirilerini sıralayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Millet İttifakı’nın da 28 Mayıs’ta siyaseten defnedileceğini anlattı.
28 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğini vurgulayan Kirşçi, “Reis, Türkiye yüzyılının birinci cumhurbaşkanı olacak” dedi.
Kirişçi, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Millet İttifakı denilen zillet ittifakının içinde aklınıza gelip de şu parti dışarıda kaldı diye bir parti var mı? Bir tek Zafer Partisi kalmıştı. O da Sinan Oğan kardeşimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğini açıkladığında şapka düştü kel göründü. Ümit efendi hemen kendisine yol buldu; Kandil’dekilerle bir araya gelen Bay Bay Kemal’in yanında yer aldığını açıkladı.
Önümüzde bir 28 Mayıs var. Bu seçim çok önemli. 49,5’la, 50 ile 51’le seçilmek artık bize yakışmaz oldu. Kahramanmaraş’ta da Elbistan’da da 100 istiyoruz. Elbistanlı kardeşlerime güveniyorum. Allah’ın izniyle bunlar 28 Mayıs akşamı siyasi mevta olacaklar. Siyaseten defnedilecekler. Ama defin işlerine biz karışmayacağız. Defin işlemini, ittifak denilen zillet ittifakı yapacak. Eline küreği alan diğerinin üstüne toprak atacak. Bizden uzak olsunlar. Bu ülkede artık Allah’ın izniyle 2023’le beraber Türkiye yüzyılı başlayacak. Yeni bir yüzyıl. Yeni bir heyecan ve motivasyon. 28 Mayıs’ta Reis mührü alacak; 29 Mayıs İstanbul’un fethi. O ‘zulüm 1453’te başladı’ diyenlere inat Reis, 5 yıllık süre için 2028’e kadar bizim cumhurbaşkanımız ve Türkiye yüzyılının birinci cumhurbaşkanı olacak.
14 Mayıs’ta, 5 AK Parti’den ve 1 de MHP’den milletvekilimiz oldu. Çoğunluk bizde. Arzu ederdik ki 8-0 olsun. Millet iradesine saygı duymak zorundayız. Sizin 5 yıllık süreyle vekaletinize halel getirmeyeceğiz. Bu 5 yılda Allah’ın izniyle alın teri akıtacağız. Biz, geleceğiz her zaman birlikte olacağız. Hep beraber size hizmet edeceğiz. Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın. Elbistan’a 5 milyar liralık yatırım yapacağımızı açıklamıştık. Bu coğrafya, suyun merkezi ve buraya yatırım yapacağız. 28 Mayıs’ta rehavete düşmeyelim. Sandıklarımıza sahip çıkalım. Hepinize seçim sürecindeki emekleriniz ve çabalarınız için şükranlarımı sunuyorum.”
Kirişçi, son olarak Elbistan’da yapımına başlanan ve projelendirilen deprem konutlarına değindi. Kirişçi, Elbistan’da 10 bin 165 konut belirlendi. Bu konutların 5 bin 153’ü inşa halinde. Geri kalanları da kısa sürede Elbistan’ımıza kazandırmış olacağız” diye konuştu.
Programın sonunda; 14 Mayıs seçimlerinde en yüksek oy oranına ulaşan 3 mahallenin temsilcisine teşekkür belgesi verildi.
Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Av. Mevlüt Kurt, Ömer Oruç Bilal Debgici, Tuba Köksal ve Mehmet Şahin’le birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kayseri Büyükşehir Memduh Büyükkılıç, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Servet Okur ve partililer katıldı.