BBP’li İspir: “Esnafımıza can suyu olacak yeni desteklerin takipçisiyiz”
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş 1.sıra Milletvekili Adayı Bülent İspir, Elbistan’da ticari hayatın canlanması noktasındaki çabaların önemine değinerek, “Bölgeye verilen ekonomik desteklerin esnaflarımızın tamamına ulaşması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
İspir, memleketi Elbistan’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Kapısını çaldığı işyerlerinde esnaflara geçmiş olsun dileğinde bulunan ve hayırlı işler dileyen BBP Kahramanmaraş 1.sıra Milletvekili Adayı Bülent İspir, esnafların kent ekonomisinin bel kemiği olduğuna dikkati çekti.
Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elbistan İlçe Başkanı Tolgahan Bölükbaşı ile birlikte, cadde ve konteyner çarşı esnafı hemşerilerinin sorun ve taleplerini de dinleyen İspir, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
Elbistan esnafının, ‘Gün, birlik günü’ diyerek her sabah işyerlerini umutla açmasının kentin geleceği adına umut verici olduğuna değinen BBP Adayı İspir, şöyle konuştu:
“Depremin ilk günlerinden itibaren hemşerilerimizle, bölge halkının bütün kesimleriyle yoğun temaslarımızı sürdürüyoruz. Son günlerde de özellikle esnaf kardeşlerimizle yakın temas halindeyiz. Bu ziyaretlerimiz esnasında memnuniyetle görüyoruz ki, esnaf kardeşlerimiz, şehirlerimizi tekrar ayağa kaldırmak için çok yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Bölge ekonomilerinin yeniden kalkınabilmesi ve şehirlerimizin sosyal yapılarının yeniden inşası için bu kardeşlerimize çok iş düşüyor, onlar da bütün bunların farkındalar ve adeta insanüstü bir gayret gösteriyorlar. Esnaf kardeşlerimiz bir yandan kendi aralarında, hali hazırda bölgede olan diğer esnaflarla, muazzam bir dayanışma örneği sergiliyorlar, diğer yandan da depremden sonra şehirlerini terk etmek zorunda kalmış esnafların geri dönebilmeleri için yoğun bir gayret sarf ediyorlar.”
Zorlukların aşılması için depremzede esnaflara devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini hatırlatan BBP Kahramanmaraş 1.sıra Milletvekili Adayı Bülent İspir, bu olanaklara tam anlamıyla ulaşma noktasındaki engellerin ortadan kalkması için elinden gelen gayreti göstereceğinin sözünü verdi.
Esnafa can suyu niteliğindeki desteklerin artarak devam etmesinin hayati önemde olduğuna işaret eden İspir, “Sürekli vurguladığımız gibi bu zorlukların üstesinden devlet-millet dayanışması ile geleceğiz. Yine başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletin bütün kurumları, bütün imkanlarını seferber etti ve etmeye devam ediyor. Devletin ilgili kurumları özellikle esnaf ve çiftçi kardeşlerimize yönelik, bazı destek paketlerini açıkladılar.
Faizsiz veya düşük faizli bir yıl geri ödemesiz, kredi imkanları, vergi kolaylıkları, bazı borçların silinmesi veya ertelenmesi, nakdi ücret destekleri gibi birtakım imkanlar depremzede esnaflarımızın kullanımına hazır hale getirildi. Biz yaptığımız ziyaretlerde bölge esnafımızın bu imkanlardan belli ölçüde yararlanabildiklerini, bazı kardeşlerimizin de bazı bürokratik engellere takıldıklarını müşahede ettik. Benim şahsi gözlemim ise buna benzer desteklerin süratle ve artırılarak devam etmesinin çok hayati olduğu yönündedir. Bölge ekonomilerinin eski canlı günlerine ulaşabilmesi bu esnaf kardeşlerimizin samimi gayretlerinin sonuçsuz kalmamasına bağlı olacaktır” şeklinde konuştu.
Sahadaki gözlemlerin ve konunun öznesiyle yapılan istişarelerin çözümü kolaylaştırdığını ifade eden BBP Kahramanmaraş 1.sıra Milletvekili Adayı Bülent İspir, sözlerini, “Biz tabi bu gözlemlerimizi sürekli değerlendirip, önce kendi ekip arkadaşlarımızla ve teşkilatlarımızla istişare ediyoruz. Ardından da ilgili kurumların idarecilerini ve Cumhur İttifakının diğer bileşenlerini bilgilendiriyoruz ve tıkanıkları aşacak çözümleri birlikte üretiyoruz. Biz devletin bütün imkanlarının zorlanarak buralara daha fazla destek sağlanması ve bu desteklerin daha etkin kullandırılmasını sağlayacak tedbirlerin alınması için, sürecin takipçisi olmaya ilgili kurumları bilgilendirmeye ve istişare etmeye ve de çözümler üretmeye, seçimden sonra da devam edeceğiz inşallah” cümleleri ile tamamladı
Yorum yazarak Elbistan Kaynarca Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Kaynarca hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Kaynarca editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Kaynarca değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Elbistan Kaynarca Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistan Kaynarca hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistan Kaynarca editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistan Kaynarca değil haberi geçen ajanstır.