Tesisler, Sosyallı Mahallesi civarında yer alacak ve toplam 1450 ton kapasiteye sahip olacak. Proje kapsamında, yetiştiriciliği en yaygın alabalık cinsi olan Kuzey Amerika kökenli Gökkuşağı alabalığı yetiştirilecek
Kandil Barajı’ndaki ilk tesis, yılda 950 ton Kuzey Amerika kökenli gökkuşağı cinsi alabalık yetiştirecek. Ağ kafeslerde alabalık yetiştiriciliği tesisi projesinin alanı 25 bin m² olacak. Tesiste, 5-50 gr arası büyüklükte 4 milyon adet yavru balık yetiştirilecek
Diğer ağ kafeste alabalık yetiştiriciliği tesisi ise, ilkine göre yarıya yakın kapasitede olacak. İkinci tesiste, yıllı 500 ton Gökkuşağı cinsi alabalık yetiştirilecek. Bu tesis bünyesindeki ağ kafeslerde 5-50 gr arası büyüklükte 2 milyon 125 bin adet yavru balık yetiştirilecek.
Üretim dairesel kafeslerde yapılacak. Baraj gölüne toplamda 40’tan fazla dairesel kafes yapılacak. Her bir dairesel kafes 20 m çapında ve yaklaşık 35 ton balık kapasitesinde olacak.
Gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliğinin Ekinözü’ndeki ilk adımı olan 2 tesise, Çevre İklim ve Şehircilik Bakanlığı’nca ÇED olumlu kararı verildi.