ARŞİV
PİYASALAR
DOLAR
1,8295
EURO
2,3265
IMKB
56.936
ALTIN
627,21
ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
LİNK BANKASI
GAZETELER

HAVA DURUMU
Kayseri8/23 ºC
Malatya10/20 ºC
Kmaraş12/28 ºC
Sivas11/23 ºC
Adıyaman14/29 ºC
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
02.02.2012 04:26

Şahin: “Tayin işi satış sonrası olmalıydı”

Fabrikaları’ndaki işçi için tayin isteme sürecinin başlatılmasını yanlış bulduğunu ifade eden Türkiye İşçileri Sendikası (Şeker-İş)

Elbistan Şubesi Başkanı İsmail Şahin, “Fabrikanın satışı gerçekleşmeden buradan tayip isteyip gidilmesini uygun bulmuyoruz” diye konuştu.

Şahin, fabrikalar satılmadan içleri boşaltılmaya çalışılıyor diyerek duruma tepki gösterdi.

Şeker İş Elbistan Şubesi Başkanı İsmail Şahin, “Buradan tayin isteyip gitmek herkesin hakkıdır. Fakat bizim bu konudaki yanlış gördüğümüz nokta, satış işlemi gerçekleşmeden işçilerin tayin istemesidir. Satış gerçekleşir. Ondan sonra işçilere tayin hakkı verilir. Biz bu yanlışa karşıyız” dedi.

Başkan Şahin konu hakkında açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye Şeker Fabrikalarına bağlı ülke genelinde 25 adet şeker fabrikası var. Bu fabrikaların içerisinden 10 tanesi satışa çıkarıldı. Satışa çıkartılan fabrikalardaki işçilerin hakkı ne ise, diğer satışa çıkarılmayan fabrikalarda çalışan işçilerin hakları aynıdır. Biz özlük haklarımızın ve şuan ki kazanımlarımızın kaybolmasını kesinlikle istemiyoruz. Böyle bir şeyin olması hukuk dışı bir davranış olur. Genel Müdürlük, bu hususta bir çalışma başlattı. Bu hakların kaybolmadığını, herkes için istekli ve gönüllü tayin isteme hakkı tanındı. Bu tayin işlemi kesin olacak diye bir şey yok. Ama bu hakkın işçiye verilmesi güzel bir gelişmedir. Tayin işlemi satış gerçekleştikten sonra olacak. Biz bu ihalenin sonuçlanacağına inanmıyoruz. İptal olacağı yada erteleneceği düşüncesindeyim. Onun için bu tayin konusunda işçilerimizin endişeye düşmesine gerek yok” dedi.

Şahin, “Bazı arkadaşlarımızın 4/C’ye gitme hevesi olabilir. Bunu da hoşgörüyle karşılıyoruz.  Fakat bu noktadaki yanlışlık fabrikanın satışı gerçekleştikten sonra işçiye tayin hakkı tanınmalıydı. Doğru olanda budur. Satışı gerçekleşmeyen fabrikanın işçilerini bir yerlere göndermenin doğru olmayacağını düşünüyoruz. Buradan gitmek isteyenler olabilir. Fabrikanın satışı gerçekleşmeden buradan tayip isteyip gidilmesini uygun bulmuyoruz. Satış gerçekleşmeden tayin sürecinin başlatılması yanlış. Fabrikaların içi boşaltılıyor. Fabrikalarda boşluk yaratılıyor. İdari anlamda boşluk olduğu zaman her kafadan ses çıkıyor.

Buradan ekmek yiyorsak, biz buradan para kazanırsak, bu memleketin müessesinden nafakamızı kazanıyorsak biz önce bu işletmenin yaşamasını sağlamalıyız” diye konuştu.

Şahin, “Bu işlerin en güzel şekilde yapılacağına inancımız tamdır. Bundan da kuşkumuz yoktur. Özelleştirme konusunun çözümü noktasında da tüm siyasilerimizin gayretleri vardır.

Şahin son olarak, “266 milyon dolara satılan bu 4 fabrikanın arazi değerlerine baktığımız zaman bu satış tutarından çok çok fazladır. Bu konuyla ilgili AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Mahir Ünal’a bilgi verdik. Bu konuyla yakından ilgileniyor. Bu işin doğru olmadığını kendiside kanaat getirmiştir. Bu konuyu Başbakana kadar iletmiştir. Bu bizleri sevindiriyor. Bu memleketin değerlerinin bu şekilde heba edilmesi kamuoyunu olduğu gibi bizleri de yaralıyor. Böyle olmasını istemiyoruz. Bu konuya yaklaşımından ve duyarlılığından dolayı AK Parti Grup Başkan Vekili Sayın Mahir Ünal’a teşekkür ediyoruz. Bu memleketin değerleri için herkes elinden gelen gayreti göstermelidir” diye konuştu.

Bu haber toplam 263 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
YAZARLAR
Ökkeş SAATÇI
Muhsin ÖZALP
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
NÖBETÇİ ECZANELER
YENİ
YENİ Yeşilyurt Mahallesi AEL Camii karşısı
415 10 82
HAYAT
MALATYA CAD.
413 30 29
ÖZPOLAT
Malatya Caddesi
4132069
POSTA LİSTESİ