| DOLAR | ![]() |
|
| EURO | ![]() |
|
| IMKB | ![]() |
|
| ALTIN | ![]() |
| Kayseri | 8/23 ºC |
| Malatya | 10/20 ºC |
| Kmaraş | 12/28 ºC |
| Sivas | 11/23 ºC |
| Adıyaman | 14/29 ºC |


Koyun ve keçiler kayıt altına alınıyor
Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerine ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler katıldı.
Veteriner Hekim Mehmet Örnek, koyun ve keçilerin kayıt altına alınması ve nakilleri, sığır cinsi hayvanların kayıt altına alınması ve nakilleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Veteriner Hekim Örnek, “TÜRKVET kayıt sistemi, KKKS kayıt sistemi, hayvancılık işletmelerinde güncelleme çalışmaları ve bildirim konularında TARGEL kapsamında çalışan ziraat mühendislerine ve veteriner hekimlere eğitim verilecektir. Bu eğitim kapsamında burada bulunan katılımcılara yeni çıkan yönetmeliklerle ilgili konular da anlatılacaktır” dedi.
Örnek ayrıca açıklamasında; “Eğitimde hayvancılık ile uğraşan vatandaşların hayvan alım-satım işlemlerini bir hafta içinde bildirim formu ile İlçe Müdürlüğüne bildirmeleri, büyükbaş hayvan alım satımlarında mutlaka pasaport ile alım satım yapmaları gerekiyor. İlçe dışından Veteriner Sağlık Raporu olmadan gelen hayvanlar kesinlikle alınmamalıdır. Koyun ve keçilerin alım satımlarının nakil belgesi ile yapılması gerekmektedir” diye konuştu.
Örnek, son olarak zamanında bildirim yapmayan yetiştiricilere idari para cezası uygulanacağını söyledi.











