ARŞİV
PİYASALAR
DOLAR
1,8295
EURO
2,3265
IMKB
56.936
ALTIN
627,21
ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
LİNK BANKASI
GAZETELER

HAVA DURUMU
Kayseri8/23 ºC
Malatya10/20 ºC
Kmaraş12/28 ºC
Sivas11/23 ºC
Adıyaman14/27 ºC
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
02.02.2012 06:32

Kar bölgeyi esir aldı

Türkiye son yılların en sert kış mevsimi ile mücadele ediyor. Hayatın durmaması için karayolları sürekli açık tutulmaya çalışılıyor

Köy yollarında müthiş bir mücadele var. Kar yolu kapatıyor yetkililer açıyor. Elbistan’da da durum diğer kentlerden farklı değil.

Elbistan’da sabahın ilk saatlerinde en az 25 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Sultankorusu ve diğer yüksek kesimlerde toplamda 25 köyün yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. Araç sahiplerini de uyaran Kaymakam Metin Maytalman,zorunlu olmadıkça yola çıkılmamasını istedi. Maytalman, “Ülkemiz kış koşullarının etkisi altında. Bölgemizde köy yollarının kapanmaması için sürekli ekiplerimiz hazır halde bekliyorlar. Ancak yoğun kar yağışı ve tipi açılan yolları yeniden kapatıyor. Acil durumu olan yerlerin yollarını kısa sürede açmaya çalışıyoruz. Ana yollarda çok ciddi sorun yaşanmıyor ama köy ve kasaba yollarını açık tutmamız zor oluyor. Burada vatandaşlarımızda kendi özelinde tedbirlerini alsınlar. Kış koşulların araç kullanmak zorunda olanlar araçlarında çekme halatı, ilk yardım çantası gibi bulunması zaruri ekipmanları bulundursunlar. Lüzum olmadıkça da yola çıkmasınlar.”diye konuştu.

 

Nurhak’ta 1 metre kar var

 

Nurhak Kaymakamı Eyüp Fırat ise Elbistan yolunun sürekli açık tutulduğunu ve bunun için bir ekibin bulundurulduğunu bildirdi. Fırat Nurhak ilçesinin mahallelerinin dağınık olduğundan kar kalınlığınında değişiklik gösterdiğini anlattı. Fırat, “bazı mahallelerimizde kar kalınlığı 1 metreyi buluyor.”bilgisini verdi.

 

Ekinözü’nde 10 köy yolu kapandı

 

Ekinözü ilçesinde durum diğer yerlerden farklı değil. Ekinözü Kaymakamlığı’ndan alınan bilgilere göre ilçeye bağlı 10 köy ile ulaşım sağlanamıyor. 25 Mezranın da yolu kapalı durumda. İlçe merkezinde 20 cm kar var ve yüksek kesimlerde kar kalınlığı yer yer 1,5 metreyi buluyor.

 

Nurhak yolu tek şerit

 

Nurhak-Elbistan karayolu yoğun kar yağışı sonucu tek şeride düştü. Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, iki ilçe arasındaki kara yolunun tek şerit olarak ulaşıma açık olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Akkuş, günlerdir süren kar yağışının ilçe merkezinde de hayatı olumsuz bir şekilde etkilediğini söyledi.

Nurhak ilçe merkezinde ara ve ana sokaklarında kar yağışı sonucu kapandığını, yol açma çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini kaydeden Nurhak Belediye Başkanı Ahmet akkuş, “Nurhak ilçe merkezinde günlerdir süren kar yağışı bilhassa yüksek kesimlerde kendisini daha çok hissettirdi. Nurhak-Elbistan karayolunun bazı bölümlerinde ulaşım tek şeritten devam etmektedir. Zaman zaman yol trafiğe kapanmaktadır. Araç sürücüleri zincirle dahi güçlükle ulaşımlarını sağlamaktadır. Uzun süre araç trafiğinin yaşanmadığı bölgelerde yol ulaşıma kapanıyor. İş makineleri yol açma çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürmektedir” dedi.

Başkan Akkuş, “İlçe merkezinde yaşlı bir kadın hastaya ulaşmak için dahi iş makineleri ile saatlerce mücadele verdik. Şuan da hastamız ilçe merkezindeki devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi” diye konuştu.

 

kar1.jpg

 

Bu haber toplam 347 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
YAZARLAR
Ökkeş SAATÇI
Muhsin ÖZALP
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
NÖBETÇİ ECZANELER
YENİ
YENİ Yeşilyurt Mahallesi AEL Camii karşısı
415 10 82
HAYAT
MALATYA CAD.
413 30 29
ÖZPOLAT
Malatya Caddesi
4132069
POSTA LİSTESİ