ARŞİV
PİYASALAR
DOLAR
1,8295
EURO
2,3265
IMKB
56.936
ALTIN
627,21
ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
LİNK BANKASI
GAZETELER

HAVA DURUMU
Kayseri8/24 ºC
Malatya10/20 ºC
Kmaraş12/27 ºC
Sivas10/22 ºC
Adıyaman14/27 ºC
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
08.02.2012 10:06

AKBAYIR’A KADASTRO GİRECEK

Akbayır Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, belde içerisinde taraflar arasında uyuşmazlık konusu olan arazi sınırlarının belirlenmesi için Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden ölçüm için ihale yapıldığını söyledi.

Belediye Başkanı Öztunç, belde sınırları içerisinde arazi sınırlarında zemin kaymasına karşılık sınır anlaşmazlığı ortaya çıktığını ve bu sıkıntının giderilmesi için yeniden ölçüm çalışması yapılacağını ifade etti.

Ölçüm için ihalenin Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirten Akbayır Belediye Başkanı Tahsin Öztunç, “Belde sınırları içerisinde ekipler tarafından ölçüm yapılarak sınırlar yeniden düzenlenecektir” diye konuştu.

Başkan Öztunç, “Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, kadastro bölgesindeki belediye sınırlarımız içinde bulunan mahallelerin her birinde, taraflar arasında uyuşmazlık konusu olan sınırı belirlemek için bir çalışma yapacak. Bizim isteğimiz doğrultusunda yapılacak bu çalışma tapulama, kadastro veya değişiklik işlemlerine ilişkin; sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek üzere uygulama niteliğini kaybeden, teknik nedenlerle yetersiz kalan, eksikliği görülen veya zemindeki sınırları gerçeğe uygun göstermediği tespit edilen kadastro haritalarının tekrar düzenlenmesi ve tapu sicilinde gerekli düzeltmelerin yapılmasında uyulacak usul ve esasları kapsayacak” dedi.

Belediye Başkanı Öztunç, konu hakkında yaptığı açıklamasının devamında ise; “Belde sınırları içerisinde daha önce ölçümü yapılan tarla, bahçe ve vasfı değişik arazi sınırlarında zemin kayması dolayısıyla bazı anlaşmazlıklar ortaya çıkmıştır. Bu anlaşmazlıkların giderilmesi için belediye olarak Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunduk. Beldemizde yeniden kadastro ölçüm çalışması yapılmasını istedik. Bu isteğimiz Genel Müdürlük tarafından da olumlu karşılık buldu. Ölçüm yapacak firmayı belirlemek üzere Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 31 Ocak’ta ihale yaptı. Ölçüm yapacak firma önümüzdeki günlerde yer tesliminin ardından yeniden arazi sınırlarının belirlenmesi için ölçüm çalışmalarına başlayacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 282 defa okunmuştur
YAZARLAR
Ökkeş SAATÇI
Muhsin ÖZALP
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
NÖBETÇİ ECZANELER
YENİ
YENİ Yeşilyurt Mahallesi AEL Camii karşısı
415 10 82
HAYAT
MALATYA CAD.
413 30 29
ÖZPOLAT
Malatya Caddesi
4132069
POSTA LİSTESİ